top of page

Cursussen, lessen & Workshops 

Samen zingen

Elke 3de donderdag van de maand ben je welkom in de praktijk om samen te zingen. Niet meer, en ook niet minder! We werken zonder partituur, op het gehoor, en zingen liederen uit alle windstreken. Deugddoend, verbindend en ondersteunend. Na het zingen is er nog wat tijd voor een kopje thee. 

Uur: 19:30-21:00

Tarief: 10 euro (vooraf inschrijven) en 11 euro (ter plaatse afrekenen)

Ik versterkende Collage

We werken met diverse materialen en onze verbeeldingskracht. Door middel van zachte begeleiding word je uitgenodigd om je "innerlijke indrukken en gevoelens" op papier, canvas of karton vast te leggen.

Er  wordt gelijmd, geverfd en overgeschilderd, gescheurd, ... laagje voor laagje ontstaat er een kunstwerk - JOUW collage. Ze laat een stukje van JOU zien.

We ontwerpen kaarten of kunstwerken met behulp van een mixed media collagetechniek. Samen verkennen we de verschillende mogelijkheden.  Een avond speciaal voor JOU.

Datum: Dinsdag 12.09.2023, Uur: 19:00-21:00

Tarief: 20 euro (vooraf inschrijven) en 22 euro (ter plaatse afrekenen)

Maximum aantal deelnemers: 10

Muziektherapie of kunsttherapie in groep 

In de reeks groepsmuziektherapie word je uitgenodigd om je zelf uit te drukken, je zelf te verkennen, je zelf te zijn, je te laten raken, dragen, inspireren en steunen door elkander. Elke avond bestaat uit een aantal muziektherapeutische methoden en technieken die worden ingezet nav de thema's die zich aandienen. Het muzikale groepspel werkt als confrontatie, spiegel, uitnodiging en support. We werken niet enkel actief, maar ook receptief : muziek en klank beleven/ervaren. Nav de thematiek die zich aandient, wordt je als deelnemer in je proces begeleid naar een mogelijkheid van groei, acceptatie en/of verandering. Dit op milde wijze. Er is ruimte voor kwetsbaarheid, delen, uitdrukken, indrukken en ontspannen , kortom, ... jezelf mogen zijn, en nieuwe vaardigheden/attitudes uitproberen, en ontwikkelen.

De kunsttherapie groep richt zich tot mensen, die op zoek zijn naar een aanbod beeldende therapie om levenscrises aan te pakken, te werken aan levensvragen of persoonlijk groei, hun veerkracht te versterken bij stressvolle klachten. De groep staat ook open voor mensen, die beeldende therapie tijdens een opname hebben leren kennen en deze ambulant willen verderzetten of die hun psychotherapeutische behandeling willen aanvullen met beeldende therapie. Voor een zachte aankomst uit het dagelijkse leven beginnen we de avond met een creatieve inleidende oefening of introductie. Daarna schilderen en creëren we. De focus ligt op het versterken en activeren van creatieve krachtbronnen. Wat gecreëerd is, wordt samen in de groep gewaardeerd en beschouwd als een persoonlijke uitdrukking op een niet-oordelende of analyserende manier.

 

Doelen groepssessies:

  • Versterking van emotionele perceptie

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei

  • Hulp bij het omgaan met psychische en lichamelijke klachten

  • De kracht van de groep gebruiken om zelfredzaamheid en zelfbewustzijn te versterken

  • Versterking van het vermogen om met het dagelijks leven om te gaan

  • Ontwikkeling van veerkracht

  • Voortzetting van eerdere ervaring in een opname-context

  • Aanvulling van een verbale ambulante psychotherapie

Data & reservatie vind je onder 'Maak een afspraak' of hier.

Naast ons therapeutisch aanbod verzorgen we ook creatieve cursussen, lessen en workshops gericht op ontspanning, welbevinden, creativiteit, persoonlijke groei & zelfontplooiing. Het verbindende en deugddoende karakter typeert al onze activiteiten. Daarnaast begeleiden we op aanvraag graag een mooie muzische activiteit voor jouw groep. Deze is bijvoorbeeld geschikt als teambuilding, bedrijfsuitje, feest, familiereünie, of een bijzondere ceremonie. We werken natuurlijk met veel zorg en op maat van jouw noden/vraag. Hieronder vindt je alvast ons individueel aanbod. Deze activiteiten vinden plaats in onze praktijkruimte te Assebroek. Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak of meer informatie: sarah@praktijkvoormuziekenkunsttherapie.be

bottom of page