top of page

Muziektherapie

De muzikale, non en pre verbale poort heeft de kwaliteit dat het in staat is ieder van ons in contact te brengen met wat er zich in onze binnenwereld afspeelt. Mogelijk schieten woorden tekort om jouw gedachten en gevoelens uit te drukken, misschien lijken ze zelfs afwezig en voel je je enkel teneergeslagen, afwezig, of verdoofd, waarbij je het contact met jezelf wat verloren bent. Het kan ook zijn dat je vast loopt in gesprekstherapie net omwille van jouw sterke verbale vaardigheid, die toegang tot wat voor jou eng is, wat dichtbij komt, toegang tot verandering op die manier net verhindert. Woorden schieten dus soms te kort om onze gedachten en gevoelens te ontdekken, erkennen,  uit te drukken en om er mee te leren omgaan. 

 

In en door de muziek wordt beleefd en ervaren. Op jouw eigen manier. Deze is uniek, ze is niet goed of fout. Muziektherapeutische werkvormen zijn (inter)actief of eerder receptief: muziek beluisteren, samen of alleen improviseren, zingen, werken met ademhaling, muzikale spelen, enz... .

 

Op het einde en gedurende de sessie wordt ruimte gemaakt voor gesprek: om bewustwording en verandering mogelijk te maken, jou antwoorden te laten vinden, om de sessies goed te kunnen afronden EN om jou goed naar huis te kunnen laten gaan. 

 

Muzikale ervaring is niet belangrijk of nodig. Je bent helemaal welkom zoals je bent! 

De duur van een therapietraject hangt af van jouw persoonlijke noden en hulpvraag.

Lid van Belgische vereniging voor creatieve therapie: https://www.bvct-abat.be

Tarief: 55 EUR (50-60 min.)

Aangepast tarief mogelijk: Is dit financieel moeilijk of niet te te dragen voor je, dan bekijken we wat jouw mogelijkheden zijn. We wensen namelijk dat iedereen bij ons terecht kan.   

 

bottom of page